Hattrick a Bohemians vezou z Gothia Cupu zlata!

Bohemians a Hattrick — Foto: innebandymagazinet.se
České týmy vezou z Gothie dvě zlata. Prvenství na jednom z největších mládežnickém turnajů světa patří Hattricku Brno a pražským FbŠ Bohemians. Další dva české týmy hrály finále.
Úspěch mladíků Hattricku i Bohemians je umocněn tím, že oba výběry se prosadily v jedněch z nejpočetněji zastoupených kategoriích. Bohemians, vedení Michalem Jedličkou, vyhráli soutěž B12, kde startovalo 56 týmů. Brněnský Hattrick ovládl boje v B13, zvítězil v konkurenci 58 družstev.Bohemians - CL98IC
Bohemians – CL98IC
Klokani“ hráli velmi suverénně už od základní skupiny a v play off vyřadili oba celky Pixba. Ve finále pak zvítězili nad CL98IC poměrem 7:4.
Triumf Hattricku byl rozhodně senzací. Brněnský tým skončil ve skupině na 2. příčce a přes play off procházel vítězstvími po velkých dramatech. V boji o zlato pak modročerní odvedli Linköpingu prohru za základní skupiny a mohli slavit.Hattrick Brno ve finále Gothia Cupu 2013
Hattrick Brno ve finále Gothia Cupu 2013
Těsně pod vrcholem skončil další tým Bohemians v B16, který prohrál až finálový duel s Västeräs IBS. Smůlu měly i Moravské Bábenky v G16, kterým vzalo vítězství také až ve finále švédské Lugi IBK.
Moravské Bábenky
Do Čech ale jede ještě jeden zlatý tým, právě v G16 vyhrály play off útěchy hráčky FBC Liberec. Podobný kousek se nepovedl týmu B18 Sparty, který v B finále podlehl norské Sveivě.
Celkem hrálo v Göteborgu 36 družstev ze 12 oddílů. Úspěšně si vedli i čeští rozhodčí. Čtyři páry pískaly finále, další dva semifinále.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FINAL B12: BOHEMIANS VENN EFTER MÅLKALAS
SKRIVET AV ADMIN   POSTAD I NYHETIMG_1612Innan publiken ens hinner öppna ögonen för matchen har Bohemians tagit ledningen. En snygg passning in framför mål blir till en assist efter bara 8 sekunder. Spelarna intar ett högt tempo och matchen är jämn. En kontring inleds och det svenska laget kvitterar till 1-1. De trycker på och CL drar ett hårt skott i mål. Genom detta intar de ledningen med 2-1. Bohemians svarar snabbt med 2-2 genom ett hårt skott efter en klockren passning från bakom kassen. Strax därefter bortdöms ett mål för Bohemians efter hög klubba. Killarna från respektive lag visar hög klass och är inte rädda för att anfalla med fart.  Den tjeckiska målvakten visar även hon hög klass; observera hon. Vid 15.22 får en tjeckisk spelare bollen på mittplan och drar till med ett slagskott som leder ställningen till 2-3. Detta sker via en styrning på en svensks fot och in i mål. Med en halv minut kvar av första perioden kvitterar CL snabbt genom ett snyggt och lagom hårt skott på mål.
Den hårda pressen fortsätter och efter 34 sekunder in i den andra perioden tar Bohemians ledningen genom en skicklig och retfull lobb över den svenska målvakten. 2 minuter senare anfaller tjeckerna med hög fart och efter en retur lägger dein bollen i mål. Bohemians fortsätter trycka på och efter en rundning av en tjeck ökar de ledningen ytterligare till 3-6. CL ger inte upp och efter ett långskott släpper målvakten retur. Detta leder till reducering av svenskarna i åttonde minuten. I sista minuten gör Bohemians ytterligare ett mål i öppen kasse. Matchen slutar 4-7 till FBS Bohemians och trots resultatet var detta en jämn och spännande match.
Matchens lirare: Nr 19 i FBS Bohemians
Simon Trentina var glad över segern i Gothia Innebandy Cup och han tyckte om stämningen runt turneringen. Foto: Robert Edlund
UNGDOMSWEEKEND 2013-01-06
Simon Trentina: "En härlig atmosfär"
Det tjeckiska laget FBS Bohemians vann P12-klassen genom att besegra CL98IC med 7–4 i finalen.Simon Trentina i FBS Bohemians var en av finalens bästa spelare och han njöt efteråt.
– Det var riktigt kul, speciellt för våra supportrar. Det var en härlig atmosfär. Jag gillar verkligen Gothia Innebandy Cup.
– Det var viktigt för mig och jag är väldigt glad över att vi vann.
Vad är ditt bästa minne härifrån, förutom guldet?